Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

19 februari 2014

Passie voor een partyschip

RIJPWETERING – Zeventien jaar geleden kwam de vader van Peggy van der Meer met het idee om een voormalig schip van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) te kopen, het doel was om van dit partyschip een geweldige varende feestlocatie te maken. Samen met zijn dochter Peggy en haar partner Peter Peels werd dit project opgezet en met veel succes: in het hoogseizoen wordt het schip van Rederij van der Meer ruim 130 keer geboekt.
Het is vaak keihard werken, zo geeft Peggy van der Meer toe, maar ze doet het met pure passie en veel plezier. Als voormalig marinevrouw zit het bezig zijn met een schip haar in het bloed en ze was dan ook vanaf het eerste moment verliefd op de ‘Koningin Juliana’; een echt stukje Amsterdamse geschiedenis. Want dit schip werd sinds 1956 ingezet om de NDSM-medewerkers vanaf het Centraal station via het IJ over te zetten naar het bedrijfsgebouw.
Nadat het schip een tijdje gebruikt werd als rondvaartboot, hebben Peggy, haar man en haar vader het schip overgenomen en volledig gerenoveerd. ‘ We hebben het schip helemaal opgeknapt, dubbel glas geplaatst en een nieuwe keuken en bar erin gezet. We hebben het hele schip met twee binnendekken en een panoramadek verbouwd.’
Het partyschip wordt in de maanden maart tot en met oktober volop afgehuurd voor allerlei evenementen. Of het nu om ‘gewone’ feestjes gaat of om zakelijke bijeenkomsten, waarbij het mogelijk is om te vergaderen, presentaties te geven en te eten aan boord. Jong en oud genieten van de boot, die ook nog vaart tot aan Rotterdam en Amsterdam.
Trouwlustigen opgelet, want het partyschip is een officiële trouwlocatie en er kan daarom op het dek getrouwd worden in de gemeenten Kaag en Braassem, Teylingen en Haarlemmermeer. ‘Op 9 februari tussen 11:00 uur en 17:00 uur hebben we een open dag voor bruidsparen. Ze kunnen dan de Koningin Juliana zien en een gevoel krijgen hoe het is om te trouwen op zo’n prachtlocatie’, nodigt Peggy de mensen uit.  Op de site www.varendfeesten.nl staan veel impressiefoto’s. Voor vragen of meer informatie: E: info@varendfeesten.nl.