Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

29 maart 2014

Horsman & Co heeft hart voor de samenleving

 
JOEP DERKSEN
LISSE – Horsman & Co. is veel meer dan een aannemer. Het team van professionals  initieert en ontwikkelt plannen, realiseert ze en zorgt voor het onderhoud ervan. ‘Onze betrokkenheid houdt niet op, wanneer de laatste baksteen gelegd is’, zo lichten John Moors en Hans van Leeuwen toe.
Alles voor elkaar” is dan ook de visie van Horsman & Co die zich als lokale onderneming inzet voor de belangen van inwoners, bedrijven en bestuurders in de regio. Het is daarmee een toonbeeld van het betrokken verantwoord maatschappelijk ondernemen. Het bedrijf ‘plempt’ geen gebouwen neer, maar ontwikkelt  plannen in samenspraak met alle belanghebbenden.
Het project Mallegatshof maar ook zeker Raadhuisplein zijn goede voorbeelden van die betrokkenheid en inzet. Jarenlang viel het halve dorp over elkaar heen over hoe dit laatste bouwplan moesten worden uitgevoerd. Moors sprak met alle partijen en kon hen op één lijn krijgen. ‘Als lokale ondernemer zijn we in staat om bij complexere opgaven meer voor elkaar te krijgen. We gaan naar de mensen toe, spreken hun taal en nemen de ideeën en wensen mee in de plannen.’ Hierdoor is het Raadhuispleinplan kleinschaliger van opzet geworden en bestaat nu uit 4 stadswoningen, 13 vrije sector koopappartementen en 24 sociale woningen. Het wordt een unieke plek in het centrum van Lisse waar je heerlijk kunt wonen. Van Leeuwen: ‘Het Heemskerkplein blijft behouden, alleen wordt dit nu daadwerkelijk als plein ingericht en zelfs vergroot richting Schoolstraat, terwijl de toegankelijkheid vanaf ’t Vierkant voor voetgangers sterk wordt verbeterd.'