Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

25 maart 2014

Nederzandt wint Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2014

 
JOEP DERKSEN
STREEK – De winnaar van de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2014 is bekend: St(r)andplaats Nederzandt. Onder luid gejuich door initiatiefnemer en eigenaar Edwin de Beukelaar zelf, nam hij vrijdag 14 maart zijn prijs in ontvangst in de Kookerij Culinary College. De Duurzaamheidsprijs is het intitiateief van de Bollen5-gemeenten, om bedrijven die duurzaam bezig zijn een hart onder de riem te steken. Nederzandt won de eeuwige roem en een vakjuryprijs gesponsord door Akzo Nobel van 1.500 euro.
Nederzandt versloeg gerenommeerde bedrijven als W.F. Leenen, West End, Decos Technology Group en Woonstichting Vooruitgang. In totaal hadden 39 ondernemingen zich aangemeld en twintig hiervan bonden via Facebook de strijd met elkaar aan om de publieksjuryprijs van 500 euro (gesponsord door Ecotap) in de wacht te slepen. Wethouder John Stuurman (D66 Teylingen) liet weten: ‘Duurzaamheid gaat verder dan het gemiddelde denken. De duurzaamheidsprijs heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig initiatief.’
Acht bedrijven kwamen niet in aanmerking voor de jury- of publieksprijs, maar kregen wel een masterclass in Duurzaamheid van Energie, aangeboden door EE Care.  De winnaar van de aanmoedigingsprijs was Jacques Uit den Boogaard, voor hun initiatief van bloembollenmengsels, dat bestaat uit soorten waarin nectar zit. Hierdoor hebben bijen al vroeg in het seizoen voedsel. Helaas was niemand van het bedrijf aanwezig om de prijs  in ontvangst te nemen.
De publieksprijs ging uteindelijk naar Raab Karcher uit Hillegom, met 500 likes. De onderneming versloeg de winnaar van vorig jaar, Vishandel de Klok, en Woonstichting Vooruitgang. Het was tijd voor het hoogtepunt van de middag; de uitreiking van de vakjuryprijs.
West End uit Lisse werd door vakjuryvoorzitteer Derk Eekes geprezen voor haar toepassingen van hoogwaardige duurzame technologie en het feit dat ze daar jongeren bij betrekken. Woonstichting Vooruitgang werd gelauwerd omdat ze haar huurders op zowel financieel technisch als sociaal gebied helpt met het realiseren van duurzaam woongedrag. WF Leenen kreeg lof voor het gebruik van schelpen in de bestrating van de teelt van narcissen en het feit dat ze een warmte-koude koppeling gebruiken. Decos werkt al  jaren papierloos en spreekt ook haar klanten daar op aan.
De winnaar was echter St(r)andplaats Nederzandt. ‘Zij voeren duurzaamheid door in de volle breedte van het bedrijf en combineert het in de zorg met kwetsbaren’,  aldus Eekes. Hij doelde hier onder meer op de strandrups, waarbij het eigen personeel één dag per maand op kosten van de zaak, mee mag helpen met deze strandrups. Volgens de jury blonk Nederzandt uit op het onderdeel bedrijfsvoering, het feit dat het bedrijf ‘dingen doet die niet al te regulier zijn’ en spreken hun activiteiten ook een groot publiek aan.
De Beukelaar was extatisch en hij knuffelde direct Harry Duivenvoorden, dorpspromotor voor Lisse. De ondernemer liet weten: ‘Ik kan de glimlach niet meer van mijn gezicht krijgen. Dank je wel aan vrienden en famile. Nederzandtt was mijn jeugddroom; ik reed er ooit met mijn scooter heen naar de Oase en bedacht; “Hoe kan het, dat hier niets gebeurd. Op zondagen is het tegenwoordig heel druk. Het is een feest om te zien wat er gebeurt. Bij Nederzandt hebben we allemaal een beperking. Dank jullie wel en tot ziens!’