Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

12 maart 2014

Nu Gummen

Inloopwinkel Leiden, Pelmolen 3 te Leiden, 06 4931 3257
Nieuwe kansen voor minst bedeelden
Iedereen die ooit in de gevangenis heeft gezeten, langdurig werkloos is of zonder vaste verblijfplaats rond moet komen, kent het verschijnsel. Een muur van onbegrip uit de omgeving; niemand die je een kans wilt geven om op een eerlijke manier je brood te kunnen verdienen. Gelukkig is er een nieuw initiatief: Nu Gummen. Een groep initiatiefnemers met passie voor de medemens zet zich in om anderen te helpen.
Een aantal van deze initiatiefnemers zijn zelf werkloos, dakloos of gedetineerd geweest, maar ook nemen zakenmensen, advocaten en een accountantskantoor deel aan dit initiatief. Nu Gummen helpt mensen echter niet alleen aan een baan. Ook kunnen mensen er terecht voor steun, vragen en hulp. ‘We zetten ons beste beentje voor om voor deze mensen een nieuw leven en een nieuwe kans te geven. Wij proberen hen als een coach te leiden naar een betere toekomst’,  zo laat Ed Richard, mededirecteur, weten.
Hij vervolgt: ‘Ik kwam jarenlang veel schrijnende situaties tegen. We willen laten zien dat het beter kan en moet en krijgen hierbij  veel steun van het bedrijfsleven. We kunnen mensen plaatsen bij onder meer bouwondernemingen en schoonmaakbedrijven.’ Ook de sociale diensten in de regio weten Nu Gummen al te vinden en de reden hiervoor is duidelijk. Richard: ‘We zetten dit initiatief samen met bedrijven op en daardoor zijn we succesvol waar anderen niet slagen.’
Op dinsdag 11 maart en dinsdag 2 april organiseert Nu Gummen gratis dagtrips, voor de mensen die dit echt nodig hebben. Deze dag zit vol leuke verrassingen en is een uitstekende gelegenheid om de eigen zorgen even te kunnen vergeten. Richard: ‘U hoeft alleen een goede bui mee te nemen en wij zorgen voor de gezelligheid, eten, drinken en veel ontspanning!’