Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

25 maart 2009

Complete renovatie van oude badcentrum

Langevelderslag wordt nieuw land

NOORDWIJK – Het badcentrum aan de Langevelderslag wordt nieuw leven ingeblazen. Waar het in de jaren ’60 van de vorige eeuw uitgedachte idee van een combinatie van een restaurant met winkeltjes bij het strand niet het succes bracht dat men gehoopt had, waait er nu een ultrafrisse wind. Niet alleen worden de huidige gebouwen compleet gerenoveerd, de verschillende locaties worden omgebouwd tot bedrijfsassessmentcenters, trouwlocatie, verblijfsruimte, activiteitenorganisatie en restaurant.

Door Joep Derksen

Mede-initiatiefnemer Edwin de Beukelaar (52) geeft een rondleiding en al vertellend toont hij de gedrevenheid en het enthousiasme van een middentwintiger. “Met dit project ben ik al anderhalf jaar dag en nacht bezig. Over ieder detail is nagedacht: wat we in feite willen is het creëren van een nieuw land. Daarom noemen we dit gebied ook Nederzandt. Als mensen hier komen, moeten ze het gevoel krijgen in het buitenland te zijn: we denken over het introduceren van een eigen vlag, een eigen volkslied, een eigen biermerk en een eigen krant.”

Al lopende vertelt De Beukelaar: “Iedereen blijft welkom, of het nu kinderen, wandelaars, eters, senioren of sporters zijn. Dit gebied is zeker niet alleen voorbehouden aan de Hummers en de champagnegenieters. We hebben een heel scala aan belevingspunten. Het strandrestaurant is compleet gerenoveerd en geschikt voor alle leeftijden. Ook hebben we congresruimtes en vergaderruimtes waar we sessies, trouwerijen en feesten kunnen organiseren. De grootste zaal hebben we een naam gegeven: ‘Vertrouwen’. Zo kun je de bruiloft vieren in een ruimte met een zeer toepasselijke naam.”

Tekentafel

De nieuwe ontwikkelingen van dit gebied zijn niet achter een tekentafel bedacht, maar met de inzet van alle medewerkers die ter plekke hun oordeel geven. Dat kan variëren van de tegeltjes in het toilet tot de prachtige oude sloep die als tafel vormgegeven is. De Beukelaar: “We bouwen de brug terwijl we erover heen lopen. Wat de zaal betreft waar de sloeptafel staat; we hebben een vergunning gekregen om hier bruidsparen te mogen trouwen. We hopen ook voor elkaar te krijgen dat dit bruidspaar hier in deze sloep, die dan tot bed omgebouwd is, mag blijven slapen. Ze worden ’s ochtends wakker met een prachtig uitzicht op zee.”

Genietend kijkt De Beukelaar om zich heen: “Dit wordt een plek voor iedereen, waar het zakendoen, sporten, vrije tijd en persoonlijke ontwikkeling helemaal door elkaar heen lopen. Over ieder detail is nagedacht; de zin ‘Het kan niet’ komt bij ons niet voor. Voorheen zag niemand het zitten om in dit gebied te investeren, maar nu zegt iedereen ‘Wat wordt dit een mooi gebouw!” We gaan dit geheel officieel openen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 april. Op die zaterdag barst het van de activiteiten en zijn alle ruimtes opengesteld. Bezoekers kunnen tegelijkertijd genieten van het kitesurfen, de trampolines en het bodysurfen, om maar enkele activiteiten te noemen. Alles wat we hebben, laten we dan zien.”
Voor meer informatie: www.nederzandt.nl.