Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

13 mei 2009

Helikoptervluchten, brandblussen en kinderkermis

Volop activiteiten op Open Dag bedrijvenpark Gravendam

NOORDWIJKERHOUT – Eens in de vijf jaar organiseert de gebruikersvereniging van bedrijvenpark Gravendam de Open Dag. Vele honderden bezoekers van alle leeftijden bezoeken zaterdag 16 mei het bedrijventerrein om daar te genieten van een keur aan activiteiten: van een ballonnenwedstrijd tot een helikoptervlucht en van een simultaanschaakmarathon tot een jeugdbrandweerspuitspel.

Door Joep Derksen

Frank Timmers en Iwan Hulsebosch zijn twee van de bestuursleden van de gebruikersvereniging. Samen met zeven andere ondernemers zijn ze maandenlang bezig geweest om van de Open Dag een overweldigend succes te maken. En de mensen die komen, kunnen hun borst nat maken, want er staat hen een groots spektakel te wachten.

De Open Dag wordt sinds 1999 eens in de vijf jaar gehouden en de bezoekers van de vorige keer kunnen zich nog levendig hun helikoptervlucht herinneren. Het gebeuren begint zaterdag 16 mei om 11:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Voor alle leeftijden is er wat te doen: van de allerkleinsten tot de volwassenen. Om 11:00 uur is er een ballonnenwedstrijd voor de jongsten waarbij drie heel mooie prijzen te winnen zijn: een Wii spelcomputer, een Nintendo DS en een Ipod Nano. De deelnemers met de drie ballonnen die het verste weg vliegen, winnen deze prijzen.

Helikopter

Aangezien ballonnen en een helikopter niet goed samengaan, arriveert de tweemotorige helikopter om 11:30 uur. Vijf mensen per vlucht kunnen deze dag voor 30 euro meevliegen en een rondje maken over de Duin- en Bollenstreek. De helikopter vliegt de hele dag af en aan en maximaal kunnen negentig mensen genieten van deze gebeurtenis. Voorinschrijven kan vanaf vandaag en is ook zeer aan te bevelen: met de te verwachten 800 bezoekers zijn deze helikoptervluchten heel snel volgeboekt.

Hulsebosch, voorzitter van de gebruikersvereniging, laat weten dat er nog veel meer te beleven is: “De hele dag is er een kinderkermis met een draaimolen, springkussen en een ballenbak. Ook kunnen mensen meerijden op klassieke motoren en wordt er een streetdancedemonstratie gegeven. Op het muzikale vlak treden feestband De Koetillers en het shantikoor van Noordwijkerhout op. Ook omroep Nens zendt live uit vanaf Gravendam.”

De voorzitter vervolgt: “Ook het treintje van De Zilk dat vijf jaar geleden reed, komt weer terug, met een ouderwetse tractor ervoor. Deze trein rijdt de gehele dag over het terrein met vier haltes waar mensen in- en uit kunnen stappen. Bijvoorbeeld om het gezicht te laten schminken door een clown of zelf een brandje te blussen onder begeleiding van enkele bedrijfshulpverleners. Leden van de jeugdbrandweer laten een spuitspel zien en voor een prachtig overzicht op alle activiteiten kunnen mensen zich door een hijskraan naar veertig meter hoogte laten tillen. En uiteraard kan er bij veel bedrijven op Gravendam een kijkje achter de schermen genomen worden.”
Het bedrijvenpark Gravendam is met het openbaar vervoer bereikbaar, maar ook is er gezorgd voor extra parkeerruimte voor de auto’s. Voor meer informatie: zie elders in deze Open Dag-krant.