Topkok geeft aspergekookdemonstratie
Door Joep Derksen
Asperges worden gestoken van half april tot 24 juni. De topkwaliteit asperges zijn Klasse 1 AA asperges en hiervan gaan er precies 12 in een kilo. Mede-eigenaar Frans van Kesteren geeft voorafgaand aan een interview een handige tip aan een van zijn vele aspergeminnende klanten: “Als je asperges goed wilt bewaren, moet je ze wegleggen in een vochtige theedoek in de groentela, daarna goed schillen, een klein stukje van de onderkant afsnijden en vervolgens circa 20 minuten koken.”
Hij vervolgt tegen de interviewer: “Een hoop mensen weten niet dat er veel verschillende manieren zijn om asperges voor te bereiden. Vaak worden asperges alleen met aardappeltjes, beenham en een sausje gegeten. Voor het eerst organiseren wij een evenement in onze winkel: de topkok Martin Bos gaat vrijdag 8 mei demonstreren hoe je asperges kunt wokken, stomen of in salades kunt verwerken. De mensen kunnen dan gratis komen kijken en proeven. Deze activiteit is ook een leuke aanrader voor alle echtgenoten die op moederdag hun vrouw kunnen verrassen door voor hen asperges te wokken.”
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home