Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

13 mei 2009

Loting bepaalt toekomstige eigenaren

Wooninformatiedag urban villa’s Teylingervaart

SASSENHEIM – Dicht bij het centrum van Sassenheim worden veertig luxe appartementen gebouwd onder de naam Teylingervaart. Deze twee fraaie gebouwen bestaan uit appartementen en balkons en zijn gelegen aan het water. De bewoners kunnen in de toekomst wanneer nodig gebruik maken van diverse gemak-, comfort- en zorgdiensten in de nog te realiseren woonzorgservicezone SassemBourg. Het is de ideale locatie om in een luxe omgeving daadwerkelijk te ervaren wat woongenot is. Zaterdag 16 mei, van 10:00 uur tot 15:00 uur vindt een wooninformatiedag plaats bij Heemborgh Makelaars aan de Hoofdstraat 271 te Sassenheim.

Door Joep Derksen

Vanwege het unieke karakter van dit bouwproject, wat naar verwachting binnen twee jaar wordt voltooid, verwachten Johan van Buren, Hoofd Woondiensten van Woonstichting Vooruitgang, en Peter van Biezen, Register Makelaar – Taxateur van Heemborgh Makelaars, honderden geïnteresseerden. Van Biezen laat aan het begin van het interview weten: “De start van de verkoop is op 16 mei, maar we voeren geen ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’ regime. De veertig appartementen worden op basis van een lotingsysteem verdeeld. De mensen kunnen zich aanstaande zaterdag en twee weken daarna oriënteren op Teylingervaart, informatie opvragen en folders doornemen.”

Roodgloeiend

Er bestaat grote behoefte aan de zogeheten urban villa’s van de Teylingervaart. Het merendeel van de toekomstige eigenaars is ouder dan 55 jaar, maar ook 55-minners zijn van harte welkom. Daarnaast kunnen zich voor de Teylingervaart-appartementen ook die mensen inschrijven die een huurwoning achterlaten van Woonstichting Vooruitgang, danwel kandidaten uit de (ver)koopselectie van de Woonstichting Vooruitgang. In de Weekendkrant van afgelopen zaterdag was een advertentie geplaatst en de telefoon van Heemborgh Makelaars stond sinds maandagochtend roodgloeiend.

De appartementen variëren in grootte van 85 tot 106 m2 en de balkons zijn 13 tot 16 m2 groot. Met een grote vijverpartij voor de deur en een zonnige locatie, zal het een genot zijn om in een appartement van de Teylingervaart te wonen. Van Biezen: “Tevens voldoet het gebouw aan alle gemakken die men kan gebruiken bij het ouder worden. Zorg is op loopafstand aanwezig en het winkelcentrum is vlakbij. Ons doel is om in de loop van dit jaar te beginnen met de bouw van Teylingervaart en we hopen dat het project binnen twee jaar is afgerond.”

Aanwinst

Van Buren laat enthousiast weten: “Teylingervaart is een echte aanwinst voor Sassenheim. Op alle details is gelet, het logo bijvoorbeeld symboliseert de reflectie van het gebouw in het water.” Hij haakt in op de actualiteit: “De doelgroep voor deze woningen komt veelal uit koopwoningen. Natuurlijk loopt de woningmarkt nu iets anders dan zo’n anderhalf jaar geleden, dus wij kunnen helpen de markt gaande te houden. Met een woningbezit van 2.200 woningen kunnen we bijvoorbeeld tijdelijk woonruimte aanbieden voor de kopers die hun eigen woning al verkocht hebben en bij de voltooiing in de Teylingervaart komen wonen.”
De inschrijving voor de appartementen, die in prijs variëren van 280.000 euro tot 370.000 euro, sluit op vrijdag 29 mei om 17:00 uur. Een notaris bepaalt de volgorde van kopers door middel van een loting. In de week van 1 juni wordt iedereen op de hoogte gesteld van zijn of haar lotnummer. In volgorde van lotnummer wordt iedereen uitgenodigd voor een vrijblijvend gesprek en eventueel een keuze te maken. Voor meer informatie: T: 0252 217 011, E: sassenheim@heemborgh.nl, W: www.heemborgh.nl.