Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

15 juni 2009

“Wij verdienen het geld terug voor de klanten”

Makelaardij Van Wijk bestormt markt voor huizen en bedrijfspanden

NOORDWIJK – “Juist nu is de tijd aangebroken om een kantoor te openen met een nieuwe visie op de makelaardij.” Bertil van Wijk, Register Makelaar Taxateur en NVM Makelaar, zette op 1 mei zijn eigen makelaarskantoor op. Na veertien jaar bij een andere makelaardij gewerkt te hebben, waarvan vele jaren als directeur, is nu voor Van Wijk de tijd gekomen om zijn eigen visie over te brengen.

Door Joep Derksen

Het lijkt een vreemde planning om juist nu een makelaarskantoor op te zetten, maar Van Wijk is het hier niet mee eens. Natuurlijk zijn er al veel kantoren, maar er is een groot verschil tussen een gediplomeerd makelaar met ervaring en een woningverkoper. Bovendien hebben we het dieptepunt van de woningmarkt benaderd of zijn er zelfs doorheen, want er vinden weer verkopen van woningen en bedrijfspanden plaats.”

Er was een tijd dat geïnteresseerde kopers en verkopers bij een makelaarskantoor naar binnen liepen om zich daar te laten informeren. Die periode ligt al lang achter ons; dankzij het internet is de woning- en bedrijfspandenmarkt volledig transparant. De mensen weten alle informatie zelf te vinden. Van Wijk speelt hier op in: “Grote kantoren vinden het moeilijk om te overleven vanwege hun hoge overhead: ze zitten op dure locaties en hebben veel personeel. Dat is tegenwoordig niet meer zo noodzakelijk. Het gaat erom dat het aanbod zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. Ons kantoor is NVM-lid en dit label biedt een groot stuk zekerheid voor de consument. Ook de internetpagina
www.funda.nl is de meest gebruikte website waarop mensen hun informatie zoeken over te koop staande huizen. Zelf ben ik een gediplomeerd makelaar met ervaring en een stuk opleiding. Door onze deskundigheid en plaatselijke bekendheid in de kantoor- en woningmarkt zorgen we ervoor dat onze cliënten zeer tevreden zijn.”

Taxaties

Hoogdraverij is niet aan Van Wijk besteedt: “Wij pretenderen niet dat we een bepaald marktsegment bedienen. We houden ons bezig met zowel woningen als bedrijfsmatig onroerend goed, zowel verkoop als verhuur, in de hele Duin- en Bollenstreek. We zijn ingeschreven bij de vastgoedcertificering, zodat we taxaties en certificeringen kunnen uitvoeren. Onze taxatierapporten worden door alle geldverstrekkende instellingen geaccepteerd.”

Hij gaat verder: “Wat ons onderscheidt? Onze flexibiliteit. Tot nog toe waren makelaars strak gereguleerde organisaties. Wij willen betrokkenheid van de klant, dus zorgen we voor korte lijnen. De klant communiceert niet via tussenschakels, zodat ze met het personeel moeten praten, maar heeft direct contact met mij, de makelaar. Door dat directe contact weet ik wat de mensen zoeken en dankzij onder meer direct gerichte buurtmailings naar potentieel gegadigde kopers, willen we ervoor zorgen dat de aangeboden woningen en bedrijfspanden sneller verkocht worden.

Investering

Van Wijk besluit: “Juist nu is er meer onderhandelingsruimte voor kopers: de rente staat betrekkelijk laag en de prijzen zijn niet meer omhooggeschoten. Wanneer je nu een nieuwe woning of pand koopt, is het een goede investering, want in de toekomst zullen de prijzen weer omhoog gaan. Wij kennen de markt, weten de waarde van de panden en checken eventuele bouwkundige problemen. Dankzij dit stuk aankoopbegeleiding en door onze prijsonderhandelingen verdienen we het geld terug voor onze klanten.”
Voor meer informatie: Makelaardij Van Wijk, Westeinde 10 (op afspraak), 2201 HA Noordwijk, T: 071 361 9625, E: info@makelaardijvanwijk.nl, W: www.makelaardijvanwijk.nl.