Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

02 maart 2010

Let’s go Green!

Milieu gaat voor kostenbesparingen voor Brouwer’s Tours

NOORDWIJK – Al meer dan tien jaar houdt Brouwer’s Tours zich actief bezig met milieuvriendelijke maatregelen om de wereld een flink stuk te helpen verdedigen. Des te opvallender is het dan ook dat directeur John Brouwer pas twee jaar geleden voor het eerst hoorde van de term “Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen” (MVO). Het vervoersbedrijf praat immers niet over milieu- en maatschappijvriendelijk ondernemen; de onderneming doet het gewoon. “We adviseren alle ondernemers om van start te gaan, zodat onze kinderen ook nog van deze planeet kunnen genieten.”

Zeer bekend is Brouwer’s Tours in zowel binnen- als buitenland. Dat komt mede door de verschillende soorten dienstverlening die dit familiebedrijf uitvoert, variërend van personenvervoer van 1 tot 1000 personen, taxivervoer en touringcarvervoer. Daarnaast is de onderneming touroperator. Brouwer informeert: “Wij verzorgen groepsvervoer, luxevervoer, zakelijke reizen en personenvervoer op maat. Of het nu gaat om een rolstoelgebruiker van A naar B te brengen, of voor iemand volledige begeleiding te verzorgen. Onze werkwijze is tot in de details uitgewerkt. Zo zijn al onze standaard luxe taxi’s blauw- en onze touringcars grijsgekleurd. Onze exclusieve touringcars en taxi’s hebben de zwarte kleur.”

Let’s go green!

Sinds februari van dit jaar kan Brouwer’s Tours, mede in het kader van de “Let’s go green!” actie, bogen op vijf nieuwe luxe Mercedes personenauto’s met “Blue Efficiency” motoren. Deze energiezuinige motoren besparen tot 12% aan brandstof en dankzij de “Less” additieven wordt dit brandstofverbruik met een extra 10% verminderd. Hierdoor bespaart de vervoersonderneming maar liefst 75.000 euro aan brandstofkosten per jaar. Brouwer: “We hebben een eigen rijschool opgericht, Brouwer Academy, waarmee we onze 280 touringcar- en taxichauffeurs het nieuwe rijden leren. Dankzij deze milieuvriendelijke vorm van rijden bespaart iedere chauffeur ruim twee liter aan brandstof per uur.”

Ook een decade geleden was de onderneming al actief in water- en energiebesparing. “Met de milieuvriendelijke wasstraat die we installeerden, besparen we honderd liter water per wasbeurt omdat we het water recyclen. Daarnaast gaat het licht automatisch uit in het merendeel van de kantoren en ruimtes in ons bedrijfspand, zodra er niemand aanwezig is. We voerden deze maatregelen in eerste instantie in uit kostenbesparende overwegingen, waarbij het milieu een bijkomstigheid was. Nu is de prioriteit wat ons betreft precies omgekeerd. Voor ons staat MVO gelijk aan People, Profit en Planet. We moeten zorgen voor een schoon milieu en denken aan de mensen die voor ons werken. Daarnaast is het belangrijk dat je als ondernemer winst maakt, anders kun je namelijk niet investeren in milieuvriendelijke ontwikkelingen.” Mededirecteur Paul Brouwer onderschrijft dit van harte: “Bij mijn vrouw is de vijfde generatie op komst: nu weet ik pas écht waar ik het voor doe: mijn aankomende zoon of dochter.”

Voor meer informatie: Brouwer’s Tours B.V., Keyserswey 38 – 40, 2200 AA Noordwijk, T: 071 361 9218, W:
www.brouwers-tours.nl.

Drie gouden tips voor ondernemers die MVO willen gaan uitvoeren:

- Onderzoek in jouw branche wat de mogelijkheden zijn. Kijk dus naar je concurrenten wat zij doen, of nog beter: wees je concurrenten voor
- Verdiep je in de materie. Je hebt binnen vijf minuten googelen informatie over wat er beter kan in je bedrijf. Of huur een onderneming in die door je eigen bedrijfsblindheid heen prikt
- Loop zelf mee op de werkvloer en vraag uw medewerkers waardoor zij denken milieuvriendelijker te kunnen werken. Kijk om u heen met een milieubesparende blik en maak een overzicht met mogelijke milieubesparende maatregelen. Aan het eind van de dag zet u de investeringen op uw lijstje af tegen de besparingen op langere termijn. Niet alleen het milieu vaart er wel bij, ook u zult aangenaam verrast zijn!