Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

Kwalitaria Luifelbaan

Bevrijdingsplein 80A, Leiden, T: 071 576 7389

Beste cafeteria van Leiden

LEIDEN – Kwalitaria Luifelbaan stond nog maar een half jaar onder leiding van Richard den Hartog, maar presteerde het om in ‘Cafetaria top 100’ te komen. Hiermee versloeg Kwalitaria Luifelbaan 5.500 cafetaria’s in heel Nederland en mag de zaak zich de beste van Leiden noemen. Hoe hebben Den Hartog, zijn vrouw Marianne en zijn team dit toch voor elkaar gekregen?

‘Simpel’, zo laat Den Hartog weten. ‘We zijn een luxere snackbar, die een betere kwaliteit levert dan onze collega’s. Maar onze prijzen zijn niet hoger, want dan zouden we ons uit de markt prijzen. Daarnaast houden we het gebruik van verse producten hoog in het vaandel, zo snijden we de sla en komkommers zelf.’ Uit het juryrapport blijkt verder dat Kwalitaria Luifelbaan hoog scoort op punten als hygiëne, klantvriendelijkheid en snelheid van service.

In een stad als Leiden is er steeds meer vraag naar halal producten; het is een ontwikkeling waar Kwalitaria Luifelbaan op in springt. ‘We hebben zowel halal vlees- als halal snackproducten, geleverd door Mekka Food. Je kunt dan denken aan bamihappen, nasischijven of frikadellen.’ De eigenaar vervolgt: ‘Uiteraard kunnen onze klanten al onze producten ook niet-halal genieten. Het gaat erom dat wij voor elk wat wils hebben.’

Een nieuwe ontwikkeling voor Kwalitaria Luifelbaan is de cateringservice. Zowel bedrijven als consumenten kunnen hun broodjes en (fruit)salades laten bezorgen. Daarnaast levert Kwalitaria Luifelbaan de zogeheten ‘Broodjes voor bedrijven’: luxe uitgevoerde broodjes met onder meer tonijn, brie en beenham. Een ding is echter heel belangrijk om te weten, informeert het ondernemersechtpaar: ‘Natuurlijk zijn we meer dan een patatzaak, maar je kunt hier ook gewoon terecht voor een patatje met en een kroket. Wij doen echter veel meer; we bakken het brood af, verkopen biologische bollen en gebruiken 100% rundvlees van de blaarkopkoe. Probeer onze aanbieding van de maand: het kwalitariaburgermenu van 7,25 euro voor slechts 5 euro, geserveerd met friet en rauwkost.’