Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

26 september 2013

Maatschappelijk verantwoord sponsoren

LEIMUIDEN – Maar liefst 24 verenigingen, scholen en stichtingen maken kans om veel geld te ontvangen. Dit is dankzij de sponsoractie die door MCD Supermarkt is opgezet. Tussen 9 september en 5 oktober ontvangen de supermarktklanten voor iedere 20 euro aan boodschappen een sponsorpunt  van 15 cent. Die sponsorpunten kunnen de klanten doneren aan de stichting, vereniging of school naar hun keuze.
Nou lijkt 15 cent niet  veel, maar in een maand tijd wordt toch voor duizenden euro’s aan sponsorpunten ontvangen. En die sponsorpunten kunnen na afloop van de actie door de deelnemende instituten worden ingewisseld voor keiharde euro’s. De organisaties komen voornamelijk uit Leimuiden en Rijnsaterwoude en er zit één stichting uit Roelofarendsveen bij.
Bedrijfsleider Stefan Blom legt uit, waarom hij deze actie heeft opgezet. ‘We dachten na over ons sponsorbeleid, in deze tijd van crisis. Vaak moeten we ‘Nee’ zeggen, als instanties bij ons komen met een sponsorverzoek. Dat gaat knagen als je thuis op de bank zit. Onze supermarkt heeft het SSK keurmerk voor verantwoord een maatschappelijk ondernemen en dat willen we ook uitdragen.’
Wethouder Floris Schoonderwoerd stak zijn loftrompet uit over dit initiatief: ‘Door de 55 miljard per jaar die de rijksoverheid bezuinigt, is de tijd voorbij dat we alles kunnen behouden. Ik ben blij dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen en zich pro-actief inzetten. We proberen als gemeente dingen in de benen te houden, door verenigingen en bedrijven met elkaar in gesprek te laten gaan. Maar soms hoef je als gemeente niets te doen en doen de bedrijven het zelf. Dank daarvoor.’
De 24 verenigingen, scholen en stichtingen kunnen ook extra sponsorpunten verdienen. De komende maand krijgen ze op de vrijdagen en zaterdagen de mogelijkheid om zich voor de ingang van de supermarkt te profileren. Zo kunnen ze klanten overhalen om hun sponsorpunten te overhandigen. De MCD Supermarkt geeft 800 en 400 sponsorpunten weg voor de leukst opgezette actie. Ook de deelnemers met de twee beste promotievideo’s op YouTube kunnen eenzelfde aantal sponsorpunten krijgen. Tot slot liggen er nog 800 sponsorpunten te wachten op degeen die het eindbedrag van het totaal aantal gespaarde sponsorpunten het beste raadt. De sponsorpunten kunnen door de klanten uiterlijk woensdag 9 oktober gedoneerd worden. Daarna wordt bekend gemaakt  hoeveel de stichtingen, scholen en verenigingen aan sponsorgeld ontvangen hebben.