Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

21 juni 2019

De beste zomerboeken


STREEK – Gedurende deze mooie zomerperiode is het weer dé ultieme gelegenheid om een boek te gaan lezen. Of meerdere. Daarom hierbij een overzicht van de zes leukste boeken voor in de koffer.



Voorbij, Voorbij van Clairy Polak: Na alle positieve pers lijkt deze keuze misschien te makkelijk, maar het is een mooi boek en een indrukwekkend liefdevol relaas over de vernietigende kracht van Alzheimer. Wegleggen voelt bijna alsof je Clairy Polak zelf in de steek laat. Alsof je bagatelliseert wat het is, Alzheimer, wat het doet met de patiënt, met de partner, hun relatie en hun gedeelde verleden.



Zondebok van Jacobine van de Hoek: Voor de liefhebbers van de historische romans is dit een veelbelovend debuut. Een verhaal over liefde moed en macht, in aanloop naar de 80-jarige oorlog. Een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het 16e-eeuwse Amsterdam. 



En Johan zag dat het goed was door Rodney Rijsdijk en Robbert Tilli: Een boek over het Ajax van 2016-2109. In 32 geschreven en getekende portretten nemen deze auteurs je mee op reis. Voor de Ajacieden onder ons is het een prachtig boek. Je kunt lezen over verloren halve finales en finales, het verdriet rondom Nouri met de gelukzalige afsluiting van de beladen 34e landstitel. Lekkere, korte hoofdstukken voor de vakantie. 



De ontdekkingsreiziger van Katherine Rundell: Dit is een spannend avonturenboek voor iedereen van 8 jaar en ouder. Het verhaal gaat over vier kinderen, die met een vliegtuig crashen en op een mysterieuze stad in de jungle stuiten. Het heerlijke verhaal is ook nog eens aangevuld met prachtige illustraties.



Varg Veum, Laat de kinderen tot mij komen door Gunnar Staalesen: Op vakantie is het ook altijd lekker om een spannend verhaal te lezen, die garant staat voor een paar avonden goed vermaak. Varge Veum wordt in deze laatste thriller geconfronteerd met de beschuldiging van kindermisbruik en het in bezit hebben van kinderporno. Alles wijst op zijn schuld. Veum moet zelf bewijzen onschuldig te zijn en dat blijkt niet zo eenvoudig. 



Een kleine verrassing door Hendrik Groen: De oude Hendrik, die het samen met zijn vriend Evert Duiker vertikt zich neer te leggen bij het leven. Om vervolgens achter de geraniums te zitten. In dit nieuwe hilarische verhaal gaat vriend Evert voor de grap aan de haal met een kinderwagen - inclusief baby. Evert vindt het een goeie grap, Hendrik vindt het ongelooflijk stom! Dit boek is heerlijk voor op het ligbed, op het gras of gewoon in een stoel in de zomerzon.

Contribuant: Remco Houtepen van Boekhandel Venstra.