Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

29 mei 2007

Dierenasiel Noordwijk klaar om verzorging dieren naar hoger plan te trekken

Noordwijk – Nog even en dan is het zover: begin juni opent Stichting Dierenopvangcentrum Noordwijk na een verbouwing van 268.000 euro haar nieuwe deuren. Dankzij vele giften verrijst het nieuwe dierenasiel naast het SJC-terrein. Tot juni verblijven de honden en katten in een tijdelijk opvangcentrum in Voorhout en vanaf de opening heeft het dierenasiel veel meer ruimte om katten en kitten op te vangen, zo vertelt voorzitter Ria van Dijk.

Lange tijd was onduidelijk of het dierenasiel wel op haar huidige locatie aan de Lage Weg mocht blijven in verband met mogelijk geluidsoverlast voor de nieuwe woonwijk die in de buurt gebouwd werd. Door het verplaatsen van de hondenhokken naar de achterkant van het nieuwe opvangcentrum, wordt aan alle geluidsnormen voldaan en staat niets een goede toekomst van het asiel in de weg.

Wanneer mensen op vakantie gaan, kunnen ze ook hun kat enige tijd onderbrengen in het nieuwe pension, waar 40 miauwers ondergebracht kunnen worden. In het asiel is de ruimte voor de katten uitgebreid en vanaf juni vindt er speciale opvang voor kitten plaats. Van Dijk zegt hierover: ‘Vroeger hadden we nooit kitten vanwege het strenge castratiebeleid, maar mensen gaan hier tegenwoordig wat flexibeler mee om.’

Chippen

Het aantal hokken voor honden is verminderd naar zes. Dit heeft ook te maken met een stijgend aantal zwerfkatten in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Nogmaals Van Dijk: ‘Van de zwerfdieren die we binnen krijgen, is 80% binnen twee dagen terug bij de eigenaar. Alleen ligt dit bij katten een stuk moeilijker, omdat maar weinig eigenaren hun diertje laten chippen. Wanneer wij katten vangen, worden ze nagekeken, gechipt en gesteriliseerd danwel gecastreerd. Oudere zwerfkatten die in de duinen rondlopen, zetten we na een tijdje weer terug in hun woonomgeving. Je brengt zo niet het natuurlijk evenwicht in gevaar, want die beestjes verblijven toch om en rond campings en krijgen daar eten van veel campinggasten.’

Het dierenasiel draait grotendeels op vrijwilligers en sponsors die hun naam willen verbinden aan de kittenruimte, de quarantaineruimte en de ziekenboeg zijn van harte welkom. Maar ook privé-personen die bijvoorbeeld krabpalen willen sponsoren zodat hun naam erop komt te staan, worden toegejuicht. De voorzitter legt uit: ‘Bij ons worden niet alleen honden en katten opgevangen, maar ook knaagdieren, vogeltjes, egels en zelfs jonge vossen en reptielen. Wij zijn niet alleen actief met het ophalen en verzorgen van dieren uit Noordwijk, maar ook uit De Zilk en Noordwijkerhout. In de week van 7 mei collecteren we in deze plaatsen en we zijn nog op zoek naar collectanten voor een beter leven van de dieren. Wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Jans Kosten, T: 071 361 6184, E:
p.j.h.koster@planet.nl.’

In juni vindt een open dag plaats voor geïnteresseerden. Voor meer informatie:
www.dierenasielnoordwijk.com.