Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

29 mei 2007

Tapas-Bar Restaurant Bodega-Bodega: ‘Gezellig en lekker eten’


LISSE – Tapas – Bar Restaurant Bodega-Bodega is al vier jaar een Spaanse verrassing in het centrum van Lisse. Met meer dan 50 verschillende tapagerechten op de kaart, kunnen de gasten iedere keer wat nieuws proeven: of het nu vis, vlees, of vegetarisch is. Geroemd wordt Bodega-Bodega ook om de lekker relaxte sfeer, of zoals Angelique Michailidis zegt: ‘Onpersoonlijk vind ik niet leuk werken’.

Bodega betekent sherrykelder in het Spaans. Zeven dagen per week is de Tapas – Bar Restaurant vanaf 17:00 uur geopend, waarbij de gasten verwend worden met continue wisselende dagmenu’s en weekmenu’s.

Bijna iedereen weet ondertussen wel wat tapa’s zijn, maar voor de zekerheid legt Angelique het nog eens uit: ‘Tapa barretjes zijn ontstaan in Spanje: die kleine hapjes werden op een schaaltje geserveerd, dat bovenop het glas stond waaruit je drinkt. Tussen het drinken door, eet je dan ook automatisch van hetgeen op het schaaltje ligt. Groot voordeel hiervan was, dat je minder snel aangeschoten werd door de drank. Wij hebben het concept van de Spaanse Tapa’s bars omgezet naar de Nederlandse voorkeuren en hebben de tapahapjes groter gemaakt en tegelijk wat extra dingetjes aan toegevoegd, zoals salades, brood en friet.’

In Lisse is de zaak ingeslagen als een bom, zo legt ze uit: ‘Het was de eerste tijd echt een gekkenhuis, dat was bijna niet leuk meer. Nu vier jaar later bezoeken veel mensen ons etablissement en komen ook de vaste gasten regelmatig terug. Ook worden op de begane grond en eerste verdieping feestjes, familiereünies en bruiloften gevierd. Het maakt niet uit waarom je hier komt, want wij bieden alles aan: een hapje, drankje of een uitgebreid diner.’

‘Soms hebben we gasten die het begrip tapa’s niet kennen, dat zie ik aan hun ogen. Zij willen dan zekerheid hebben om smakelijk te eten en bestellen bijvoorbeeld een tournedos. Ik vertel hen: ‘probeer nou eens een lekker tapatje. Ook hebben we een speciale tapamix, waarbij de mensen een variatie krijgen van koude tapatjes en tapa’s met vis, vlees en vegetarische gerechten.’

Het concept loopt heel goed in Nederland. Na een eerste vestiging in Laren is Bodega-Bodega nu ook gevestigd in Lisse, Putten en Zoetermeer. ‘We hebben gewoon voor ieder wat wils en het hoeft niet duur te zijn. Voor 5 tot 50 euro heb je het prima naar je zin, je loopt lekker binnen, doet je stropdas los en gaat ontspannen in ons interieur met huiskamersfeer. Met z’n tweeën of met meerderen kun je een fijne avond hebben, goed eten en drinken en samen maar 40 euro kwijt zijn. Onze gasten komen in een zuidelijke sfeer, krijgen het vakantiegevoel: deze formule blijft altijd werken!’

Binnentuin
Op topavonden zitten ruim 90 mensen in het bar – restaurant, verspreid over de begane grond en eerste verdieping. Wanneer het warmer is dan 20 graden, gaan ook het terras voor en de binnentuin achter (beide 70 zitplaatsen) open. En regelmatig zit het vol, want de tapagenieters komen niet alleen uit Lisse, maar ook uit de weide omstreken.

‘Onze gasten blijven terugkomen en dat is fijn. Regelmatig hebben we ook speciale acties, waarbij we cadeau’s of kortingen weggeven. Kijk hiervoor ook elders in dit Witte Weekblad, want ik laat er niets over los.

Zoals gezegd is Bodega-Bodega geopend vanaf 5 uur ’s middags en de keuken sluit pas om 10 uur ’s avonds. Maar als het mooi weer is, gaat het tapa’s bar restaurant ook eerder open. Iedereen kan gewoon binnenlopen, maar tafels kunnen ook gereserveerd worden via:
www.bodega-bodega.nl of telefonisch. ‘Het is met name verstandig om te reserveren voor grotere groepen of speciale arrangementen, of je nu een bedrijfsborrel, bruiloft, feest of verjaardag viert.’

Romantiek
Bodega-Bodega draagt ook bij aan de romantiek, zo blijkt uit Angelique’s verhaal. ‘Mensen hebben elkaar hier leren kennen, werden verliefd, hebben zich bij ons verloofd en zijn hier getrouwd. Zo’n moment waarop de hand wordt gevraagd is ook voor ons spannend, want ons werd gevraagd of de verlovingsring in een toetje verstopt kon worden, en dan hopen dat die ring niet per ongeluk opgegeten werd!’

Heeft Bodega-Bodega echte specialiteiten? ‘Iedere tapa is op zich al een specialiteit. We hebben veel heerlijke huiswijnen uit Spanje en ook een paar merken uit Chili. Onze rosé is een echt paradepaardje, die door ons zelf wordt ingekocht. Het is een apart rosétje met bubbeltjes.’ Ze licht een tipje van de sluier op: ‘Ook kunnen mensen brandy’s, likeuren en sangria bestellen. Het geheim van een goede sangria is het fruit. Je moet het maken van een goede wijn, Spaanse likeur en andere toebehoren. Daarnaast moet je alleen appel- en sinaasappelstukjes toevoegen. Geen druiven of andere ongein, want met een teveel aan fruit wordt de sangria echt niet lekkerder. Ook moet een sangria altijd koud gedronken worden!’

‘Het is niet mogelijk om tapa’s niet te lusten en degenen die dit beweren hebben waarschijnlijk nooit een tapa gehad. Als je gaat zitten eten en je bestelt een aantal tapa’s dan creëer je een soort hors d’oeuvre. Aan de mensen die nooit bij Bodega-Bodega zijn geweest, zou ik willen zeggen: ‘Je hoeft niet een maaltijd samen te stellen: voor relatief weinig kun je al kennis maken.’

Angelique’s persoonlijke voorkeur zijn de tapa’s lamskoteletten en pikante gamba’s en dat afgerond met een lekker glas witte wijn. ‘Bij tapa’s kan je alles drinken, of het nu witte, rode of rosé wijn is. Iedereen komt bij Bodega-Bodega, of je nu klein of groot, oud of jong bent. Kinderen zijn ook welkom en voor hen hebben we speciale voorzieningen en kindermenu’s die de jongsten zelf kunnen samenstellen. In de meeste weekenden hebben we ook live muziek. Spaans natuurlijk!’

Voor meer informatie: Tapas – Bar Restaurant Bodega-Bodega, Heereweg 227 Lisse, T: 0252 413 720, W:
www.bodega-bodega.nl.