Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

Grand Café-Diner De Koets

Doelensteeg 8, 2311 VL Leiden, T: 071 513 8200

Ontspannen genieten
LEIDEN – Wie echt ontspannen wil genieten, gaat naar Grand Café – Diner De Koets. Het is de enige horeca-instelling in de stad met een eigen beschutte binnentuin, een uitstekend restaurant en een gezellige bar, waar oude tijden herleven. Bij de naam ‘De Koets’ komen namelijk bij menig oud-student warme herinneringen boven.

In september viert Grand Cafe de Koets het feit dat ze twee jaar bestaan en bedrijfsleider David Zock heeft van elke dag genoten, zo laat hij weten. ‘Het gebouw heeft een warme uitstraling en is een passend eerbetoon aan het etablissement dat ooit dezelfde naam droeg. Daarnaast hebben we een beschutte binnentuin die direct achter de Hortus Botanicus ligt. In deze tuin komen onze gasten om te lunchen en te dineren. Juist door de beschutte locatie kunnen de mensen er zowel lekker warm zitten, of er juist voor kiezen om de schaduwzijde te zoeken.’

Het belendende restaurant ademt een sfeer uit, die de gasten direct doet ontspannen. De chef-kok heeft een menukaart opgesteld, die gebaseerd is op de Franse keuken. ‘En niet alleen de klassieke gerechten, maar een mooie mix met de modernere stijl. Onze eyecatcher is het stoofpotje van lamsbout met gebraden lamskoteletjes’, informeert de bedrijfsleider. Het restaurant kan ook geboekt worden voor grotere gezelschappen, tot wel 75 personen.

Als enige Grand Cafe biedt De Koets zowel een high tea als een high wine. ‘Onze high wine is een hartigere versie die iets later op de middag genuttigd kan worden. We bieden een glas wijn en prosecco aan met enkele hartige hapjes; het is een perfecte combinatie. Daarnaast hebben we acht soorten bier van de tap, waaronder verschillende speciaalbieren.’ De grote bar met een wijde zaal er omheen is ideaal voor het organiseren van borrels en promotieborrels. Maar ook komen veel mensen ’s avonds na het werk er een ‘lekker drankje doen’.

Lunchgerechten, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten; het is allemaal te krijgen bij dit unieke Grand Cafe. Wat is het geheim van het succes van De Koets? ‘Onze beter dan gemiddelde service. Het doel van ons personeel is iedere dag weer om onze gasten een perfecte avond te bezorgen. Dat kan alleen door hen de beste bediening te geven. Zo hebben we ‘Wine by the glass’; dat zijn zestien soorten wijnen die per glas besteld kunnen worden. Bovendien raden we onze gasten bij ieder gerecht een speciale wijn aan. Het is niet meer van deze tijd dat bij vlees alleen rode en bij vis alleen witte wijn geserveerd wordt. Het gaat er namelijk om wat de gast zelf lekker vindt.

De komende acht weken heeft Grand Cafe De Koets een speciale aanbieding. In HET op Zondag zit een flyer; iedereen die deze flyer mee neemt naar De Koets, krijgt het eerste glas wijn gratis. Er staat ons een mooie tijd te wachten, want ‘we gaan hier de hele zomer mee door’.