Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 800 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.eu, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

Eterij & Drinkerij ‘Eigenwijs’

Hoge Rijndijk 32, Leiden, T: 071 512 5160

Spare ribs genieten

LEIDEN - Eterij & Drinkerij ‘Eigenwijs’ is wereldberoemd. Niet alleen in Leiden, maar in de hele regio. De reden hiervoor is ongetwijfeld het al twintig jaar durende succes van het onbeperkt spare ribs eten. Maar de bezielende leiding van eigenaar Jaap van der Kooy mag ook niet uitgevlakt worden.

Van der Kooy is zeer bekend bij alle motorsportliefhebbers; de ‘eind-vijftiger’ heeft inmiddels al zeventien keer meegedaan aan de fameuze Parijs – Dakar. En deze krachttoer bovendien nog een keer uitgereden ook. Motorrijden is zijn grote passie: ‘Ik rijd nog altijd wedstrijden in heel Europa en leef ervoor om volgend jaar weer mee te doen aan Parijs – Dakar.’

Sinds vorig jaar staan bij ‘Eigenwijs’ de puntjes weer stevig op de ‘i’, zo laat Van der Kooy weten. ‘We hebben de gerechten opgefrist en de recepten en recepturen blijven van constante kwaliteit. Juist door deze maatregelen en de manier van aandacht die we aan onze producten schenken, krijgen we van alle kanten lof toegezwaaid. Maar één ding verandert nooit: dat je bij ‘Eigenwijs’ onbeperkt spare ribs kunt eten!’

Inderdaad is het onbeperkt spare ribs eten de hoofdmoot van ‘Eigenwijs’, maar op de kaart staan nog veel meer heerlijke gerechten: saté’s, vlees, vis en vegetarisch. Maar ook zeetong en T-bones, om maar enkele voorbeelden te noemen. Van der Kooy: ‘Alle lagen van de bevolking komen bij ons. Voor een beetje geld, kun je jezelf namelijk helemaal vol eten. De ene keer is het bij ‘Eigenwijs’ gezellig luidruchtig en de andere keer hangt er een romantische sfeer. De mensen uit Leiden en de hele regio komen hier.’

Tip: Een terugkerend fenomeen zijn de meeneemmaaltijden; al jaren is deze vorm van dienstverlening een groot succes. In het weekend worden wel 200 maaltijden per dag besteld; of het nu biefstukjes, spare ribs, vis of saté’s zijn.