Veurseweg 214 Voorschoten, T: 071 561 2258 en T: 071 561 3736
Vakmanschap is meesterschap
VOORSCHOTEN – Kwaliteitsslagerij De Valk en wijnhandel De Gouden Leeuw slaan deze zomerperiode de handen ineen om de beste producten en service te bieden. Niet alleen biedt De Valk Amerikaans rundvlees van topkwaliteit; ook heeft De Gouden Leeuw hiervoor de beste wijnen geselecteerd. Een ideale combinatie voor bij de luxere barbecue of heerlijk om aan de dinertafel te genieten.
Beide bedrijven vallen onder het bekende Van der Valk concern en hebben hun naam de afgelopen veertig jaar gevestigd. De Valk is al sinds 1973 actief en is in die jaren regionaal bekend geworden. De reden hiervoor? Al het vlees en de vleeswaren, die in de 56 hotels en restaurants van Van der Valk op tafel komen, zijn afkomstig uit de eigen centrale slagerij. Daarnaast importeert De Valk topkwaliteit vlees uit het buitenland.
Slager Ben Heinen informeert: ‘Wij noemen onszelf een kilo-slager met tophoreca-kwaliteit. Zo maken wij zelf allerlei soorten worst en andere vleeswaren, maar ook soepen, maaltijden en tal van delicatessen. Enkele specialiteiten zijn de (been)hammen als de Virginia's en de jambonito's, Bourgondische rollades en verder natuurlijk de speciaal bereide kalkoenen.’
Hij vervolgt: ‘Uiteraard hebben wij standaard in onze winkel vleessoorten als tournedos, entrecote, rib eye, sukade en bavette. Maar speciaal voor onze klanten importeren we mals en sappig rundvlees uit Noord-Amerika. Dit rundvlees van het ras Black Angus is afkomstig van runderen die buiten leven en gedurende die tijd het verse gras en de kruiden van de weides eten. Voor de optimale smaak krijgen de runderen uiteindelijk een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet; hierdoor wordt het rundvlees van de hoogste kwaliteit. Wij zorgen voor een mooie marnering, want de smaak is allesbepalend voor het beste vlees.’
Juist door het nuttigen van het Amerikaanse rundvlees draagt de consument bij aan een duurzamere samenleving. De runderen krijgen geen hormonen toegediend en hebben jarenlang in vrijheid rondgelopen. En bij een heerlijk stukje vlees, hoort natuurlijk ook een heerlijk wijntje. Simon Brandse, bedrijfsleider en vinoloog van Wijnhandel De Gouden Leeuw, is een expert op dit gebied. Speciaal voor de Culinaire Special heeft hij enkele wijnen geselecteerd. De lezers kunnen bovendien gebruik maken van enkele speciale aanbiedingen. Niet alleen voor de wijn, maar ook voor de vleesgerechten.
Brandse informeert: ‘Bij Kwaliteitsslagerij De Valk kunnen de klanten terecht voor de volgende unieke kansen: Noord-Amerikaanse entrecote, 100 gram, voor maar 2,95 euro. De Noord-Amerikaans Bavette en Sukade, 100 gram, kosten beide slechts 1,95 euro! Bij aankoop van deze producten bieden wij van Wijnhandel De Gouden Leeuw ook een mooie aanbieding. Alle klanten staan vrij om de verschillende typen wijnen naar eigen keuze te combineren.’
Brandse somt op: ‘De Domaine de Bisconte Cotes du Roussillon 2010. Dat is een pareltje uit het Franse zuiden. De bekende druiven Grenache, Syrah, Mourvedre en Carignan staan garant voor een intense fruitrijke wijn die kracht combineert met souplesse. De prijs per fles is normaal 6,95 euro, maar samen met het vlees slechts 4,95 euro per fles. Ook is er de Chateau d’Agel Minervois Agellum 2008; gemiddeld 35 jaar oude stokken Carignan, Grenache en Syrah zorgen voor een krachtige, doch toegankelijke wijn met een zeer fraaie elegante zachte afdronk. Per fles normaal 10,50 euro, maar deze aanbieding kost een fles slechts 9,50 euro.’
De Tagonius Tinto Roble 2007 D.O. Madrid: ‘Een “ snoepje” uit Madrid! Geselecteerde druiven Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah komen hier perfect samen. Een volle robuuste smaak met een prachtige toets van vanille in de lange afdronk. Gewaardeerd met een mooie 90 punten door de beroemde Robert Parker! Per fles is de prijs normaal 11,95 euro, maar nu slechts 9,95 euro.’
De samenwerking tussen Kwaliteitsslagerij De Valk en Wijnhandel De Gouden Leeuw bevalt bijzonder goed, zo laten de beide kwaliteitsspecialisten weten. Heinen lacht: ‘Vaak verwachten de mensen helemaal niet dat wij zo’n groot aanbod aan vlees standaard op voorraad hebben. We merken dat de internetverkoop toeneemt; mensen bestellen hun producten online en halen die dan persoonlijk bij ons aan de zaak op.’ Brandse knikt: ‘Inderdaad bieden wij ook afhaalaanbiedingen aan voor onze wijnen, luxe gedestilleerd, premium en port producten. Maar we kunnen onze producten ook bij de mensen thuis bezorgen.’
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home